Tiny house bouwer & bewoner

Van drie-hoog-achter naar een tiny house in het groen.

Freelance consultant

Van marktintroductie met solar tot aan trainingsontwikkeling voor een EV aanbieder.

Podcaster

Sinds 2017 maak ik samen met Timo Spijkerboer (on)regelmatig de podcast De Energie Gasten.

Back to the Wild

Sinds 2016 neem ik mensen mee de natuur in voor persoonlijke ontwikkeling.

Tiny house bouwer & bewoner

Van wonen op ‘drie-hoog-achter’ in de grote stad naar een zelf gebouwd tiny house in het groen. Sinds 2019 woon ik op Kluit: een tiny house community in Midden-Delfland, net onder Delft.

De basis van het huis is een bouwpakket van Mindful Homes. Ik verwarm met een PVT-warmtepomp combinatie van Triple Solar en heb PV panelen van Sungevity op m’n dak. M’n gevelbekleding bestaat uit een restpartij gekookt grenen en komt bij de circulaire helden van Herso vandaan. Daar is ook m’n keukenblad gemaakt.

Freelance consultant

Als consultant draag ik bij aan het versnellen van de energietransitie. Ik breng creativiteit, analytische skills en daadkracht mee. 

Sungevity – marktintroductie – 2016

Bij Sungevity leidde ik in 2016 de marktintroductie in België. Belangrijke elementen waren het vinden van de juiste partners, IT ontwikkeling, legal en marketing. Sungevity is één van de grootste zonnepanelen aanbieders van Nederland.

Dutch New Energy Research – marktonderzoek – 2017

Is er vraag naar betaald, kwalitatief hoogwaardig onderzoek over de solar markt? Nu heel logisch, in 2017 minder vanzelfsprekend. Dit onderzoek legde de basis voor de succesvolle start van het nieuwe bedrijf Dutch New Energy Research

Trio Invest – participatie menukaart – 2020

Trio Invest is ontwikkelaar van zonneparken. Ik ontwikkelde een participatie menukaart voor ze. Hierdoor is voor elk nieuw zonnepark – afhankelijk van de lokale situatie – participatie en lokaal eigenaarschap makkelijker vorm te geven.   

NewMotion – ontwikkeling training – 2018

Voor NewMotion – aanbieder van laadoplossingen – ontwikkelde ik rondom een nieuw internationaal partnership een training voor het interne verkoopteam. In een periode van acht weken verzamelde ik het relevante materiaal en zette dit om in een effectieve, online training.

Podcaster

Groot fan van de radio, maar geen muziekkennis. Precies, dan word je podcaster. Samen met Timo Spijkerboer produceer ik De Energie Gasten, een podcast over de energietransitie. Daarnaast maak ik in opdracht podcast series rondom duurzaamheid.

Back to the Wild

In 2016 richtte ik dit bedrijf op samen met compagnon Thijs Visser. Back to the Wild biedt wilderness retreats, solo-weekenden, deep dive weekenden, seizoensdagen en op maat gemaakte trajecten voor teams van bedrijven aan. Aan de slag met jezelf in de rauwe natuur, op een down to earth manier. We werken samen met lokale gidsen en ervaren begeleiders en nemen je mee naar de meest stille en afgelegen natuurgebieden in Europa en Nederland.