Energietransitie

De verandering van vies en centraal opgewekte energie, naar lokale en duurzame opwek. Dit thema volg ik op de voet en heb ik veel verschillende events in gedaan, over onder andere zonne-energie en energie-opslag. Met m’n podcast De Energie Gasten duik ik hier ook regelmatig in.

Circulariteit

Onze omgang met grondstoffen fascineert me. Hoe kunnen we ons systeem zo her-ontwerpen tot een circulair systeem? Voor PeelPioneers verzorgde ik de opening van hun eerste echte schillenfabriek waar ze sinaasappelschillen verwerken tot functionele ingrediënten voor de levensmiddelen industrie. Voor de Provincie Zuid-Holland was ik in het voorjaar van 2021 dagvoorzitter op het event ’Samen Circulair Versnellen’.

Duurzaam bouwen

Toen ik in 2019 m’n eigen tiny house bouwde werd dit thema heel concreet voor me. Ik leerde dat duurzaam bouwen echt niet moeilijk is, maar dat in de bouwwereld het wel vaak voelt alsof je tegen de stroom in zwemt. Ontwikkelingen als houtbouw en circulair slopen laten zien dat het écht anders kan. Sinds 2020 geef ik veel webinars voor het Regionaal Energieloket over het verduurzamen van je huis, voor eigenaren én huurders.

Schone mobiliteit

Op het Mobility Matters event van de gemeente Rotterdam in 2017 werd ik gegrepen door de keynote van Gil Penolaza. Hij is groot voorstander van stadsontwerp gericht op voetgangers. En van daaruit verder ontwerpen. De elektrische auto is dus geen heilige graal op zichzelf, maar een logische schakel in een groter geheel. Ik werk heel graag op dit onderwerp, omdat iedereen hier dagelijks mee te maken heeft.

Duurzaamheid gaat verder dan dit..

Duurzaamheid gaat gelukkig niet alleen over de onderwerpen hierboven. Zo was ik in 2019 dagvoorzitter op een evenement over duurzaamheid in de zorg. Ook heb ik regelmatig events rondom natuurbeheer en natuurinclusief ontwerp. Ik vind het waanzinnig interessant om me te verdiepen in aspecten van duurzaamheid waar je niet meteen aan denkt, maar die toch ook écht van belang zijn.

Benieuwd naar events waar ik als dagvoorzitter of presentator aan werkte? Check dan m’n portfolio.

Naar portfolio