Energietransitieman

Een wereld waarin we lokaal duurzame energie opwekken, opslaan, en verhandelen met onze buren. Dat is een wereld waarin ik wil leven én graag aan mee bouw.

Dagvoorzitter

Een event dat je verwachtingen op een creatieve manier overtreft werk ik graag aan mee. Scherpe vragen, een frisse blik, en inlevingsvermogen neem ik mee.

Podcast creator

Wereldwijd gebeurt waanzinnig veel in de energietransitie. Die verhalen vinden en op een aansprekende manier delen met luisteraars is fantastisch om te doen.

Business Developer

De energiewereld staat op z’n kop en dat werd tijd ook. De transitie naar (lokaal) duurzaam opgewekte energie zorgt voor veel uitdagingen. Wat gebeurt er als er geen wind is en de zon niet schijnt? Welke kansen biedt het slim opslaan van energie? Hoe maak je de keus voor duurzame energie nog simpeler en logischer voor de consument? Ik help verschillende opdrachtgevers om antwoord te vinden op deze vragen.

Sungevity

Bij Sungevity werkte ik in 2015 mee aan een marktonderzoek naar de Europese markt. In 2016 heb ik een vervolgopdracht gedaan: het opzetten van Sungevity in België. Belangrijke elementen waren het vinden van de juiste partners, IT ontwikkeling, legal en marketing. Sungevity – van oorsprong een Amerikaans bedrijf – maakt het voor consumenten makkelijk om te investeren in zonnepanelen door op afstand een nauwkeurig ontwerp en financieel plaatje te maken. Met dit ‘remote-solar-design’ concept is in 2016 dus ook in België gestart.

Slimme Stroom Ameland

Voor Slimme Stroom Ameland was ik vanuit BlueGeneration projectmanager. Op Ameland zijn tussen 2014-2016 in totaal 45 methaan brandstofcellen geplaasts die slim worden aangestuurd. Hierdoor kunnen ze meer of minder elektriciteit opwekken, afhankelijk van de behoefte op het elektriciteitsnet. Op deze manier krijg je een Virtual Power Plant en wordt het net meer flexibel.

Vandebron

Bij de snelst groeiende energieleverancier van Nederland – Vandebron – heb ik meegewerkt aan creatieve manieren om klanten te werven én te behouden. Op Vandebron.nl staan boeren die duurzame energie leveren aan consumenten. Eén van de ideeën die uit de bus kwam is het gebruik van de boerenbedrijven als unieke eventlocatie voor (potentiële) klanten. Dit is tot Vandebron Open Air gedoopt (check hier de film).

Dagvoorzitter

Ik volg nauwlettend de duurzaamheid trends en opkomende start-ups.
Dit combineer ik met mijn ervaring als interviewer om op interactieve wijze extra jeu aan jouw evenement te geven.

Opdrachtgevers zijn onder andere: Smart Storage 2015 en 2016, Solar Business Day 2017, gemeente Rotterdam (in 2016 een event over draadloos laden; in 2017 Mobility Matters), Climate College Tour en LED Expo.

Mocht je een indruk willen krijgen van mijn werk, check dan deze compilatie van Mobility Matters 2017 of dit filmpje van Smart Storage 2015 helpen. Wil je me in actie zien als interviewer, check dan dit interview met Boyan Slat.

Een greep uit de reacties van bezoekers aan Smart Storage:
- Jong, enthousiast, ingelezen in het onderwerp, kritische vragen en goede interactie met publiek
- Peter heeft een goede performance en hanteert een prettige wijze van voorzitterschap, stelt goede vragen aan de sprekers en let goed op de interactie vanuit de zaal
- Zeer goede leiding, gevat, kennis van zaken. Verfrissend (zelden zo'n dagvoorzitter meegemaakt)

Podcast creator

Verhalen vinden en zó vertellen dat het boeit.
Die uitdaging vind ik in alle audio die ik maak het tofst.

In 2017 ben ik samen met Timo Spijkerboer begonnen aan een podcast over de energietransitie: De Energiegasten. Ook maak ik documentaires en reportages. Die gaan bijvoorbeeld over ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen of over de kansen voor Aboriginals in de toerismesector in Australië.